Onze oplossing

Business Intelligence Dashboards

Nieuwsberichten

Hoe het werkt

Inzicht is een randvoorwaarde

Inzicht in je onderneming is een randvoorwaarde voor lange termijn ondernemingssucces. Je moet als ondernemer weten waar(mee) je verdient en verliest, en of je onderneming op koers ligt om je strategische doelen te realiseren. Zo niet, dan is het zaak om dat direct te signaleren en de juiste acties te nemen.

Waardevolle data, waardevolle inzichten

Ondernemers beschikken, vaak zonder het te weten, over waardevolle data. Met Power BI transformeren we die data in waardevolle inzichten om je business en rendement te optimaliseren.

Fasen BI-project

Een business intelligence project verloopt bij realisatie vanaf scratch als volgt:

 1. Inventarisatie gebruikerswensen en beschikbare data. De gebruikerswensen inventariseren we vaak door middel van interviews met de ondernemer/directie en de leden van het managementteam. Dat doen we vanuit een integrale visie op je onderneming, dus ook vanuit je strategie, je belangrijkste succesfactoren en je belangrijkste risico’s. Dat kunnen wij omdat we affiniteit hebben met zowel business, finance, operatie, data en IT. Hiermee creëren we samenhang en een topdownstructuur.
 2. Het ontsluiten, transformeren en structureren van de data in een overzichtelijk en goed te onderhouden datamodel.
 3. Het realiseren van de dashboards door middel van visualisatie.
 4. Het verankeren van de dashboards in je onderneming zodat je als directie en management daadwerkelijk in staat en bereid bent te sturen op je dashboard en je operationeel rendement te verbeteren.

 

Wat levert je dit op?

In één oogopslag weet je of je onderneming op de juiste koers is en of je processen in control zijn. En je hebt permanent en actueel inzicht in kansen om je rendement te optimaliseren.

Zie voor voorbeelden onze referentiecases.

business intelligence (BI) dashboards transport en logistiek

Wat zeggen onze klanten?

Orhan Parlamis, Managing Director van Atik Uitzendbureau:

“Er zijn bepaalde zaken die je niet alleen kunt en waar je een partner voor nodig hebt! Wij hebben nu een veel beter inzicht in wat we doen en kunnen tijdig inspelen op bepaalde zaken. De investering in dashboards gaan wij ruimschoots terugverdienen.”

Erik Biesheuvel, CFO van Danser Group:

“Ons Power BI dashboard vervangt ons vorige managementinformatiesysteem. Hiervoor gebruikten we statische reportages. Het koste veel tijd om de informatie uit ons systeem te halen, te analyseren en te interpreteren. Dankzij het dashboard pakken we er direct betrouwbare informatie bij.

Door de visuele presentatie vallen veranderingen bovendien gelijk op. Missen we de order van een vaste klant, dan kunnen we direct actie ondernemen.”

Robbin Extra, operationeel directeur Care Cosmetics:

“Dankzij de door i2o ontwikkelde Power BI dashboards zijn wij nog beter in staat om te sturen op de voor ons relevante KPI’s. Dit hadden wij veel eerder moeten doen!”

Bart Legierse, algemeen directeur Stipt Uitzendbureau:

“De dashboards geven perfect inzicht. Ik beveel i2o aan bij collega-ondernemers.”

Ron Rombout, CFO van De Wit Transport

“Met ons Power BI dashboard hebben we drie databases gekoppeld: twee transportmanagementsystemen en de urenadministratie. We kunnen daardoor sneller beslissingen nemen. We hebben inzicht in de kosten en opbrengsten van ons transport tot op het detail van elke pallet, dus we weten precies waar onze marges liggen. Hiervoor zochten we alles bij elkaar in Excel, nu drukken we op ‘refresh’ en de informatie die we nodig hebben, verschijnt voor ons neus.”

Martin Molenaar, Controller / IT coordinator van Den Ouden Tanktransport:

“OTT, al ruim 10 jaar Transpas-gebruiker, is begin 2021 begonnen met een dashboard. We hebben er nu al profijt van maar zien nog veel meer mogelijkheden om belangrijke data, welke allemaal beschikbaar zijn in TMS, sneller, actueler en duidelijker inzichtelijk te krijgen.”

Databronnen

Wij hebben al dashboards gerealiseerd op basis van data uit de volgende bronsystemen:

 1. Voor de transportbranche: Transpas (van Art-Systems) , e-Lips (van Erniesoft), Logicway en Cofano
 2. Voor de branches flex en facilitair: Nocore Flex, Nocore Facilitair, UBplus, Freepack, Easyflex, Tigris, AFAS Flex, Plan4Flex, Regelneef, en  Recruitnow.
 3. Voor de Kinderopvangbranche: SDB
 4. Voor de kwekerijbranche: WinTree
 5. Generiek financieel: Exact Oline, Exact Globe, AFAS Profit, Microsoft Dynamics AX, iMuis, Cash, Microsoft Dynamics 365 Business Central
 6. Generiek HR en salarisverwerking: AFAS HR en Nmbrs
 7. Generiek uren en projecten: Teamwork, Simplicate
 8. Voor social media platforms en marketing: Supermetrics

 

Relevante cases