Branche expertise

Flex en Facilitair

Nieuwsberichten

Jouw uitdagingen

Flex

Uitdagingen zijn er zeker in de flexbranche, als gevolg van onder meer:

  • wijzigende regelgeving,
  • toenemende kosten die slechts gedeeltelijk kunnen worden doorberekend,
  • beperkte beschikbaarheid van geschikte kandidaten,
  • beperkt aanbod van geschikte huisvesting, en
  • fluctuerende vraag van je klanten, onder meer als gevolg van seizoensinvloeden.
Facilitair

De facilitaire dienstverlening heeft, afhankelijk van in welke markten ze actief is, eveneens serieuze uitdagingen. Leegstand van kantoren is een issue. De onomkeerbaar ingezette trend van thuiswerken zal in bepaalde markten de vraag definitief negatief beïnvloeden. Daarnaast zijn er uitdagingen als gevolg van flexibilisering van de arbeidsmarkt. De marges zijn veelal dun, operational excellence is voorwaarde voor voldoende rendement. Wat kun je doen om in zo’n dynamische markt succesvol en toekomstbestendig te zijn? Om je rendement te verbeteren of tenminste op peil te houden? Of om te groeien als onderneming en als managementteam? Hoe draag je je bedrijf gezond over aan een nieuwe generatie?

Zowel flex als facilitair

Twijfel je aan de toekomstbestendigheid van je business model, bijvoorbeeld omdat steeds meer klanten hun krachten bundelen om zelf flexibele arbeidskrachten te vinden en in dienst te nemen? Hoe blijf je relevant voor deze klanten en realiseer je toch voldoende omzet en marge? Heb je eigenlijk wel voldoende inzicht in wat je verdient per klant en weet je zeker dat de winstgevendheid van al je klanten voldoende is? Dan moet je ook weten wat een klant kost. Daarbij zou je ook de kosten moeten betrekken die een klant veroorzaakt door bijvoorbeeld doorbreking van je jaarrondplanning en de effecten daarvan op je huisvestings- en vervoerskosten. Vind je het soms lastig om te groeien van meewerkend voorman naar een effectieve leider? Of is jouw organisatie hard gegroeid, maar groeit je team niet mee, waardoor je zelf steeds in de operatie gezogen wordt?

 

 

Onze oplossingen

Wij kennen de flexbranche- en facilitaire wereld goed en hebben succesvol een aantal collega-ondernemers naar ‘the next level’ geholpen.

Wij helpen je als specialist flexbranche en facilitair graag op weg naar lange termijn succes. Als partner, met respect voor jouw ondernemerschap.

Onze bewezen expertise

We voeren continu opdrachten in deze sector uit bij uiteenlopende flex- en facilitaire ondernemingen die actief zijn in verschillende markten en regio’s. De aard van de opdrachten varieert ook. Vooralsnog ligt de nadruk op het uitvoeren van onze integrale ondernemingsscan en het adviseren naar aanleiding van de uitkomsten, en het opzetten van business intelligence dashboards.

Wat de dashboards voor deze sector betreft hebben we inmiddels ervaring met data uit Nocore Flex, Nocore FacilitairUBplusFreepackEasyflex, Plan4Flex, Tigris, Regelneef, AFAS Flex en Nmbrs en veel financiële applicaties, zoals Exact Oline, Exact Globe, AFAS Profit, Microsoft Dynamics AX, iMuis en Cash.

Kortom: i2o is specialist flexbranche en facilitair. Zie onze referentiecases.

Referentiecases