Onze oplossing

Strategie

Nieuwsberichten

Hoe het werkt

Iedere onderneming heeft een bedrijfsstrategie, ongeacht of deze op papier staat. En een bedrijfsstrategie moet geactualiseerd worden als de markt verandert of het succes van de onderneming afneemt. Soms is een grote noodzakelijke investering de aanleiding. Bijvoorbeeld als de huidige locatie niet meer toereikend is. Serieuze investeringen zijn dan nodig die vaak een groei in omzet en rendement vereisen om de investering terug te kunnen verdienen. Wij helpen jou als ondernemer met het uitwerken van je strategie, het bepalen van je strategische opties en het maken van keuzes daaruit. En we helpen bij het implementeren van die keuzes en het monitoren van de realisatie.

Onze integrale ondernemingsscan kan hier goed bij helpen: een snelle nulmeting van je hele onderneming met input vanuit je hele managementteam.

 

 

Wat levert je dit op?

Het maken van duidelijke keuzes in wat je wel, en vooral ook wat je niet doet, is essentieel voor succes. Wij helpen je bij het maken van die keuzes, gefundeerd op een doortimmerde analyse. We werken dat voor je uit, afhankelijk van jouw wens op 1 A4 of in een uitgebreide rapportage. In een strakke layout, zodanig dat je je bedrijfsstrategie kunt presenteren aan je medewerkers, financiers, aandeelhouders en andere belanghebbenden.

Zie voor voorbeelden onze referentiecases Bouw & Installatie en AGF, agro en bloemen.

 

Strategisch Ontwikkel Programma i2o® Whitepaper

i2o integreert als eerste een nieuw wetenschappelijk raamwerk om tot een scherper toekomstbeeld te komen

Wij hebben de krachten gebundeld met dr. Cornelis van Dorsser, die zich de afgelopen 15 jaar gespecialiseerd heeft in gestructureerd vooruitkijken en een nieuw wetenschappelijk foresight raamwerk ontwikkeld heeft. In samenwerking met i2o is dit wetenschappelijke raamwerk nu vertaald in een praktisch toepasbare foresight methode die geïntegreerd is in het Strategisch Ontwikkel Programma i2o®. Het gebruik van deze nieuwe foresight methode borgt context, samenhang en coherentie en onderscheidt zich op de volgende drie unieke kenmerken:

  1. Het reduceert onzekerheid;
  2. Filtering van onjuiste en niet relevante verwachtingen;
  3. Het voorkomt ad-hoc beleid op hypes door inzicht in de snelheid waarmee trends zich voordoen in de tijd.

 

Wil je hier meer van weten? Download dan, na het invullen van uw gegevens hieronder, onze Strategisch Ontwikkel Programma i2o® Whitepaper en lees voor een korte toelichting ons nieuwsbericht

 

Whitepaper downloaden

Als u uw contactgegevens hieronder invult kunt u onze whitepaper downloaden. Veel leesplezier!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Relevante cases