Nieuws

Cornelis van Dorsser, strategiespecialist trendanalyse, versterkt ons team

Cornelis van Dorsser, strategiespecialist trendanalyse
Impuls strategische advisering

Vanaf vandaag is Dr. Cornelis van Dorsser bij i2o aan boord. Cornelis is als transporteconoom opgeleid aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam en als maritiem ingenieur aan de TU Delft. Aan de TU Delft is hij later gepromoveerd op een lange termijn toekomstvisie voor de binnenvaart. Door zijn achtergrond heeft hij veel ervaring met en expertise van de transportsector in brede zin en havens en binnenvaart in het bijzonder. Volgend op zijn promotieonderzoek heeft hij een nieuw wetenschappelijk raamwerk ontwikkeld.  Met dit raamwerk kan, vanuit een diepgaande trendanalyse, een veel scherper toekomstbeeld gedestilleerd worden voor ondernemingen. Door dit raamwerk als eerste te integreren in een strategisch ontwikkelprogramma (waarover later meer) en Cornelis in ons team op te nemen, biedt i2o een oplossing voor het grootste manco in de gebruikelijke strategietrajecten. Tot op heden werden toekomstbeelden vaak ongefundeerd gebaseerd op ‘gut feelings’, overbelichte hypes en een onnodig brede waaier aan mogelijke toekomsten. Daarop is geen goede strategie te ontwikkelen.

Cornelis blijft parttime actief bij de Mercurius Shipping Group, Koninklijke BLN-Schuttevaer (de brancheorganisatie ván en vóór de binnenvaart) en als zelfstandig onderzoeker en consultant bij Trends & Transport. Cornelis heeft in zijn loopbaan ervaring opgedaan als haven en transporteconoom bij Royal HaskoningDHV en als lecturer en onderzoeker aan de TU Delft.

Met Cornelis aan boord kan i2o extra waarde toevoegen voor jou als ondernemer om lange termijn succesvol te zijn of worden met je onderneming. Bij uitstek in de transportsector, maar ook bij andere sectoren omdat trendanalyse generiek toepasbaar is.

i2o missie en belofte

i2o heeft een duidelijke missie en belofte:

  • Wij gaan samen met jou als ondernemer en je managementteam voor lange termijn succes. We helpen je klaar te zijn voor de toekomst. Zodat je kansen kunt pakken en verzilveren. We helpen je graag op het gebied van strategiemanagement, organisatieprocessenprojectenfinanciën en het benutten van je data met behulp van Power BI. Met onze altijd verrassende ondernemingsscan kunnen we in zeer korte tijd je onderneming integraal beoordelen als basis voor ‘the next step’.
  • Wij geloven in partnerschap en langdurige vertrouwensrelaties. We werken vanuit bescheidenheid en respect voor jouw ondernemerschap en tegelijk vanuit het zelfbewustzijn dat we veel bewezen expertise en ervaring hebben om het verschil te maken. Gelijkwaardig, no-nonsens, direct en tegelijk respectvol. Alleen zo kunnen we samen met jou en je managementteam bouwen aan een sterkere onderneming en succesvolle teams. Wij gaan niet weg voordat de klus ook echt is geklaard en veranderingen zijn geïmplementeerd.