Branche expertise

Transport en Logistiek

Nieuwsberichten

Jouw uitdagingen

Uitdagingen zijn er meer dan genoeg in de transportwereld. Wat kun je doen om:

  • in zo’n dynamische markt succesvol en toekomstbestendig te zijn?
  • je rendement te verbeteren of tenminste op peil te houden?
  • te groeien als onderneming en als managementteam?
  • effectief te krimpen en daarmee je rendement te verhogen?
  • je bedrijf gezond over te dragen aan een nieuwe generatie?

Denk jij ook weleens dat je de planning niet vol krijgt, waardoor je niet selectief genoeg bent in het aannemen van ritten en uiteindelijk de meest interessante misloopt?

Vind je het soms lastig om te groeien van meewerkend voorman, met diesel in je aderen, naar een effectieve leider?

Of is jouw organisatie hard gegroeid, maar groeit je team niet mee, waardoor je zelf steeds in de operatie gezogen wordt?

Wil je gewoon van goed naar nog beter?

Dan is het goed om een kennismaking met onze specialist transport en logistiek te plannen.

 

Onze oplossingen

i2o is gespecialiseerd consultant transport en logistiek. Wij kennen de transportwereld goed en hebben succesvol een aantal collega-ondernemers (zie hieronder) naar ‘the next level’ geholpen. Dat hebben we onder meer gedaan met onze volgende oplossingen:

Wij helpen je graag op weg naar lange termijn succes. Als partner, met respect voor jouw ondernemerschap.

 

Onze bewezen expertise

Ervaring met uiteenlopende ondernemingen binnen deze sector

Transport & logistiek is ons sterkste branchespecialisme. We voeren continu opdrachten in deze sector. Dat doen we bij uiteenlopende ondernemingen, zowel vervoer over de weg als over water en ondernemingen die intermodaal actief zijn. En binnen die categorieën is ook weer veel variatie: containervervoer, groupagetransport, tanktransport, geconditioneerd bloemen en plantentransport, specialistisch en zwaar transport, coldstore, pure bevrachting en rvs-tankvaart. Daarnaast bedienen we ook klanten die actief zijn in de groente en fruit import en export, met een grote logistieke component in de primaire processen. De aard van de opdrachten varieert ook en omvat alle diensten die we bij onze oplossingen hiervoor hebben genoemd.

BI-dashboards en bronsystemen

Wat de dashboards voor deze sector betreft, hebben we inmiddels ervaring met data uit Transpas, eLips, Fleethours, Logicway, Cofano, Afas en Exact Globe. We hebben zowel financiële als operationele dashboards gerealiseerd, en combinaties van beide.

Ondersteuning transportplanning

Bij enkele opdrachten ondersteunen onze dashboards de planning, met als doel om met veel minder inspanning een veel betere capaciteitsbezetting te realiseren en/of een betere marge per transport.

Kortom: i2o is gespecialiseerd consultant transport en logistiek. Zie onze referentiecases.

Referentiecases