Onze oplossing

i2o Duurzaamheidsscan®

Nieuwsberichten

Hoe het werkt

  1. een digitale vragenlijst die in ca. 15 minuten door iedere deelnemer wordt ingevuld, en
  2. een bespreking van de uitkomsten met een interactieve discussie van ca. 1 uur met de deelnemers.

De i2o Duurzaamheidsscan® is een nulmeting van je duurzaamheidsbeleid, waaronder strategie, impactanalyse outside- in en inside-out, implementatie, duurzaamheidsdata en monitoring.

Je krijgt een rapportage van de uitkomsten als basis voor vervolgacties.

De i2o Duurzaamheidsscan® past naadloos in een strategieontwikkelingstraject omdat duurzaamheid en MVO strategische thema’s zijn die bijna alle ondernemingen en alle sectoren raken. Daarbij kun je denken aan de CO2 footprint, de energietransitie en circulariteit, maar ook aan bijvoorbeeld sociaal ondernemerschap (‘social return on investment’). Voor onze scan nemen we de SDG-doelen van de Verenigde Naties als uitgangspunt.

i2o Duurzaamheidsscan® SDG doelen

 

De i2o Duurzaamheidsscan® is ook goed toepasbaar als eerste 0-meting voor het ontwikkelen van een duidelijk en samenhangend duurzaamheidsbeleid. Graag ondersteunen we daarbij, inclusief de implementatie en monitoring door middel van BI-dashboards.

 

Wat levert je dit op?

Je krijgt integraal inzicht in de kwaliteit van je duurzaamheidsbeleid, de implementatie daarvan en de monitoring van je duurzaamheidsdoelen. De scan resulteert in concrete acties waar je morgen mee aan de slag kunt en die je helpen om je onderneming toekomstbestendig en langdurig succesvol te maken. Het mooie is ook dat het de neuzen van je management dezelfde kant op zet, vanuit een gedeelde urgentie en gedeeld enthousiasme.

Interesse in onze i2o Duurzaamheidsscan®? Bel ons of laat je contactgegevens achter.