Nieuws

Gisteren was ‘Dutch Overshoot Day’. Ontwikkel duurzaamheids-strategie met i2o.

CO2 footprint dashboard CSRD ESG Grenzen CSRD grote ondernemingen opgetrokken naar € 50 mln. VSME

Dutch Overshoot Day: we consumeren 3,6 keer wat de aarde in 1 jaar kan vernieuwen

Gisteren was ‘Dutch Overshoot Day‘.
Als iedereen over de hele wereld zou leven als mensen in Nederland, zou ‘Earth Overshoot Day’ gisteren zijn. Dit betekent dat de inwoners van Nederland vanaf 1 januari tot gisteren gemiddeld zoveel uit de natuur hebben gebruikt als de planeet in één jaar vernieuwt. Nog concreter: met dit consumptiepatroon hebben we 3,6 keer de aarde nodig, terwijl we er maar één hebben. ‘Earth Overshoot day 2022’,voor alle landen gezamenlijk, viel op 28 juli.

Duurzaamheid is noodzaak én kans

Inmiddels zijn veel ondernemers er wel van overtuigd dat verduurzaming een noodzaak is. Pas als ‘Earth Overshoot Day’ na 31 december valt krijgt de aarde ruimte om te herstellen. Maar naast een verplichting is het ook een kans. In een eerdere blog schreven we daar al over. Een doelbewuste en effectieve duurzaamheidsstrategie kan er toe leiden dat nieuwe klanten voor jouw onderneming kiezen en dat bestaande klanten voor je blijven kiezen.

i2o: Bron voor succesvol en duurzaam ondernemen

i2o helpt je graag met een nulmeting van je duurzaamheidsbeleid met onze duurzaamheidsscan, het ontwikkelen van een duurzaamheidsstrategie, de implementatie daarvan, de monitoring van de realisatie van je duurzaamheidsdoelen d.m.v. BI-dashboards en het voorbereiden van je CSRD-rapportage.

 

Contact

Interesse? We gaan graag met je in gesprek. Via onderstaande button kun je je contactgegevens achterlaten. Wij nemen dan snel contact met je op. Bellen mag uiteraard ook. 

 

dutch overshoot day ontwikkel duurzaamheidsstrategie