Branche expertise

Food, AGF en Bloemen

Referentiecases

Jouw uitdagingen

Afhankelijkheid horeca of retail, toename transportkosten

De sectoren Food, AGF en bloemen hebben, afhankelijk van in welke markten ze actief zijn, serieuze uitdagingen. Als je je met name richt op de horeca(toeleveranciers) dan heb je een moeilijke tijd zolang de horeca gesloten is. Bij levering van met name commodities aan de retailsector heb je te maken met dunne marges en grote onderhandelingskracht bij je afnemers. En als je inkoopt in het buitenland kan je een behoorlijke uitdaging hebben met de aanvoer van producten en toegenomen transportkosten.

Wat kun je doen?

Wat kun je doen om in zo’n dynamische markt succesvol en toekomstbestendig te zijn? Om je rendement te verbeteren of tenminste op peil te houden? Om te groeien als onderneming en als managementteam? Of juist om effectief te krimpen en daarmee je rendement te verhogen? Hoe draag je je bedrijf gezond over aan een nieuwe generatie?

Zoek je antwoord op de volgende vragen?

Twijfel je aan de toekomstbestendigheid van je business model? Hoe blijf je relevant voor je klanten en realiseer je toch voldoende omzet en marge? Heb je eigenlijk wel voldoende inzicht in wat je verdient per klant en weet je zeker dat de winstgevendheid van al je klanten voldoende is? Dan moet je ook weten wat een klant kost, en dan daarbij zou je alle kosten moeten betrekken die een klant veroorzaakt. Vind je het soms lastig om te groeien van meewerkend voorman naar een effectieve leider? Of is jouw organisatie hard gegroeid, maar groeit je team niet mee, waardoor je zelf steeds in de operatie gezogen wordt?

i2o specialist AGF bloemen agro

Onze oplossingen

Wij kennen jouw sector goed en hebben succesvol een aantal collega-ondernemers naar ‘the next level’ geholpen.

Wij helpen je graag op weg naar lange termijn succes. Als partner, met respect voor jouw ondernemerschap.

Onze bewezen expertise

We voeren continu opdrachten in deze sector uit bij uiteenlopende ondernemingen die actief zijn in verschillende markten en regio’s. De aard van de opdrachten varieert ook:

We hebben inmiddels ruime ervaring met data uit Transpas, eLips, Fleethours en Logicway voor de transportondernemingen die in deze sectoren actief zijn, en met data uit WinTree voor de kwekerijsector.

Kortom: i2o is specialist Food, AGF en bloemen. Zie onze referentiescases.