Nieuws

CSRD stakeholdersurvey template beschikbaar

CSRD stakeholder survey i2o cooperate green duurzaamheid ESG

CSRD stakeholdersurvey template

i2o heeft samen met partner Cooperate Green een CSRD stakeholdersurvey viertalige template ontwikkeld voor ondernemingen die zich voorbereiden op de CSRD-regelgeving. De CSRD is Europese regelgeving die, kortgezegd, ondernemingen vanaf onder meer € 50 mln. omzet verplicht met ingang van 2026 over 2025 te rapporteren over haar beleid, doelen en realisatie/voortgang op het gebied van mens, milieu en bestuur (ESG).

 

Impactanalyse, dubbele materialiteit en stakeholderdialoog

De meest cruciale en fundamentele fase in een CSRD-traject is een zogenaamde impactanalyse. Deze impactanalyse moet worden uitgevoerd volgens het principe van de dubbele materialiteit. Dubbele materialiteit omvat de impact van de onderneming op mens en milieu enerzijds en de impact van mens en milieu op de onderneming anderzijds. De impactanalyse is een interne door directie en management uit te voeren analyse, die gevalideerd moet worden met een dialoog met de belangrijkste stakeholders.

 

Stakeholderdialoog en voordelen schriftelijke enquête

Die dialoog kan, zeker bij een groot aantal stakeholders, (deels) via een schriftelijke enquête plaatsvinden. De belangrijkste voordelen daarvan zijn:

  • snelheid,
  • efficiënt uitvoerbaar,
  • eenduidigheid/vergelijkbaarheid,
  • optimale mogelijkheden voor analyse en
  • eenvoudige borging van een goede documentatie van de uitkomsten.

Wij hebben een viertalige template ontwikkeld waarmee je in een handomdraai een stakeholdersurvey kunt uitvoeren.

 

i2o ondersteunt je graag: je krijgt een partner die niet in verplichtingen denkt, maar in kansen én een intrinsieke drive

Vanuit i2o ondersteunen we je graag. Met onze samenwerkingspartner Cooperate Green beschikken we over een team van 11 enthousiaste professionals, waarmee we alle benodigde competenties in huis hebben. Van strategieontwikkeling tot verslaggeving. En van data/business intelligence, voor de monitoring van de realisatie van je duurzaamheidsambities, tot en met het voorbereiden van je audit. Wat ons onderscheidt, is dat we altijd primair denken en werken vanuit strategie en ondernemingskansen. Actief ondernemen vanuit duurzaamheid is vooral een kans, een mogelijkheid om je onderneming te onderscheiden en, ook vanuit profit, succesvoller te zijn: én én. Als je er voor kiest duurzaamheid als verplichting te benaderen, doe dat dan vanuit een morele verplichting, een intrinsieke drive, en niet vanuit de CSRD.

 

Interesse in onze CSRD stakeholdersurvey of overige ondersteuning m.b.t. de CSRD ?

Bel 06 14 38 52 22, mail via info@i2oconsultancy.nl of laat je gegevens hier achter. We gaan graag met je in gesprek!

 

Eerdere nieuwsberichten die relevant voor je kunnen zijn:

Versoepeling CSRD: veel verplichtingen vervallen indien niet-materieel

Duurzaamheid, MVO en CSRD

Gisteren was ‘Dutch Overshoot Day’

Wat gaat verloren als jij vandaag stopt met je onderneming?

i2o Duurzaamheidsscan®, 0-meting van je duurzaamheidsstrategie

CO2-dashboard voor de sector transport & logistiek

 

i2o partner cooperate green CSRD ESG