Nieuws

Power BI Dashboard Transpas Enterprise TMS

Truck dashboard

In één oogopslag inzicht in je onderneming

TMS Transpas

Voor de sector transport en logistiek hebben wij meerdere dashboards ontwikkeld op basis van het transportmanagementsysteem (TMS) Transpas Enterprise van Art Systems. Zoals zoveel applicaties presteert TMS Transpas Enterprise goed op ondersteuning van de primaire processen. Onze klanten hadden behoefte aan beter inzicht en meer rapportagemogelijkheden dan TMS Transpas Enterprise kon bieden. Naast TMS Transpas Enterprise worden vaak ook andere applicaties gebruikt, onder meer voor de financiële administratie en urenverwerking. Omdat een groot deel van de financiële gegevens niet in TMS Transpas Enterprise zijn opgenomen, zijn vaak sowieso meerdere rapportages uit meerdere systemen nodig voor het verkrijgen van de gewenste inzichten.

In één oogopslag inzicht

Met behulp van de moderne business intelligence tool Microsoft Power BI zorgen we voor optimaal inzicht vanuit TMS Transpas Enterprise, en meer dan dat: we bieden directie en management precies die stuurinformatie die nodig is. In één oogopslag is met ons TMS Transpas dashboard duidelijk of je onderneming, je afdelingen, bedrijven en processen, op koers zijn. Zo niet, dan kun je inzoomen en snel de juiste acties bepalen om bij te sturen.

Data uit meerdere bronnen combineren

Het voordeel van een BI-tool is ook dat je eenvoudig data uit meerdere bronnen kunt koppelen. Uitbreiding van je dashboard met data uit bijvoorbeeld je financiële applicatie en/of je urenverwerking en ritrapportages (bijvoorbeeld Logicway van Trimble) is heel goed mogelijk. Wij hebben dat al gedaan met data uit zowel Transpas Enterprise, Logicway als e-Lips  van Erniesoft (voor het containervervoer). Veel ondernemingen besteden heel veel onnodige tijd aan het downloaden van informatie uit de diverse systemen en het al dan niet samenvoegen daarvan met behulp van Excel: tijdrovend, zelden actueel, foutgevoelig, weinig visueel en weinig gebruiksvriendelijk om in te zoomen.

Een goed dashboard verdient zich ruimschoots terug

Een goed dashboard verdient zich altijd ruimschoots terug. In de eerste plaats door het verbeteren van je operationeel rendement. Goed en actueel inzicht helpt je om snel en effectief bij te sturen. Daarmee voorkom je onnodig lage marges of onnodige inefficiënties in je onderneming. En in de tweede plaats met het elimineren van onnodige en tijdrovende administratieve handelingen. Die tijdwinst kun je inzetten om te sturen: effectiever, leuker en intelligenter.

Dat vinden onze klanten ook

Ron Rombout, CFO van De Wit Transport: “Met ons Power BI dashboard hebben we drie databases gekoppeld: twee transportmanagementsystemen en de urenadministratie. We kunnen daardoor sneller beslissingen nemen. We hebben inzicht in de kosten en opbrengsten van ons transport tot op het detail van elke pallet, dus we weten precies waar onze marges liggen. Hiervoor zochten we alles bij elkaar in Excel, nu drukken we op ‘refresh’ en de informatie die we nodig hebben, verschijnt voor ons neus.”

Martin Molenaar, Controller / IT coordinator van Den Ouden Tanktransport: “OTT, al ruim 10 jaar Transpas-gebruiker, is begin 2021 begonnen met een dashboard. We hebben er nu al profijt van maar zien nog veel meer mogelijkheden om belangrijke data, welke allemaal beschikbaar zijn in TMS, sneller, actueler en duidelijker inzichtelijk te krijgen.”

Hoe ziet dat er dan uit? Laten we kennismaken, dan zullen we je inspireren!

Hoe ziet zo’n goed TMS Transpas dashboard er dan uit? Dat vertellen we je graag in een persoonlijk gesprek. De schermafdrukken hieronder geeft slechts een kleine eerste indruk. We kunnen veel meer bieden. Graag inspireren we je met wat we al voor collega-ondernemers hebben gerealiseerd. Daarbij is altijd volop ruimte voor het realiseren van oplossingen die voldoen aan jouw specifieke behoeften en wensen. Als je je contactgegevens achterlaat via onderstaande button hoor je snel van ons. Bellen mag natuurlijk ook.

TMS Transpas Enterprise Art Systems

voorbeeld Power BI dashboard sector transport en logistiek

e-Lips Erniesoft

voorbeeld Power BI dashboard sector transport en logistiek

Fleethours Trimble

voorbeeld Power BI dashboard sector transport en logistiek