Nieuws

‘Dankzij de dashboards werken we beter samen’

'Dankzij de dashboards werken we beter samen'

Beter samenwerken

‘Dankzij de dashboards werken we beter samen’. Vorige week noteerden we deze mooie quote van de CFO van één van onze klanten’. Op dit moment leggen we daar de laatste hand aan de implementatie van fase 1 van Business Intelligence dashboards. De managers zien nu bijvoorbeeld welke afdelingen ongeplande medewerkers beschikbaar hebben en welke afdelingen medewerkers tekort komen. Nu ze deze inzichten hebben stemmen ze dat onderling veel beter af.

Win – win -win

Het gevolg is dat de beschikbare medewerkers veel beter worden ingezet. De eerste winst is dat het voor betreffende medewerkers veel beter is goed te worden ingezet en daarmee ervaring op te doen en zich te ontwikkelen. De tweede winst is dat het voorkomt dat dure externe capaciteit wordt ingehuurd. Daarmee leidt het dus ook simpelweg tot een hoger operationeel rendement. De derde en misschien wel belangrijkste winst is dat het management nog meer als team gaat functioneren vanuit een gezamenlijk doel.

Cultuurwinst

Dit illustreert onze overtuiging dat de implementatie van dashboards veel meer positieve impact op je onderneming heeft dan het enkel beschikbaar hebben van ‘een tool’. Het maakt de ondernemingsdoelen transparant, het zet de neuzen dezelfde kant op, het draagt bij aan de beleving van een gezamenlijk doel en het stimuleert samenwerking. Daarmee heeft de implementatie van dashboards een positief effect op je ondernemingscultuur en het succes van je onderneming, ongeacht welke ondernemingsdoelen je nastreeft en in welke sector je actief bent.

Lees ook onze eerdere voorbeelden uit de praktijk:

  1. Spectaculaire ‘return on investment’ op investering in data en business intelligence.
  2. Geen inzicht in de marge per klant is bijna altijd een gemiste kans.
  3. Investering in BI-dashboard leidt snel tot forse rendements-verbetering.
  4. Betere klantafspraken dankzij dashboard met klantdata en een constructief gesprek daarover: win-win!

i2o, bron voor succesvol ondernemen

i2o stopt nooit bij het opleveren van een BI-dashboard. Wij zijn geen leverancier van een tool, maar partner. Het is onze passie om ondernemers en ondernemingen te helpen (nog) succesvoller te worden. Dat doen we vanuit diverse disciplines, met oog voor en een diepgaand begrip van je strategie, je business en je financiële doelen.

Contact

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen of heb je vragen over Power BI? Laat je contactgegevens achter via onderstaande button en we nemen snel contact met je op. Bellen mag uiteraard ook.