Nieuws

BI-dashboard op basis van Nmbrs

Betere klantafspraken dankzij dashboard met klantdata en een constructief gesprek daarover: win-win!

Inzicht in je kostprijs per medewerker en je loonverwerking

Klantbehoefte

Eén van onze klanten uit de flexsector, één van de speerpuntsectoren van i2o, maakt gebruik van Tigris voor onder meer de verloning van uitzendkrachten en de facturatie van uitzenduren aan klanten. Bijzonder aan Tigris is dat deze applicatie gebruik maakt van de generieke payroll applicatie Nmbrs. De behoefte van onze klant is om op ieder moment inzicht te hebben in cumulatieve loongegevens, te beginnen met een verzamelloonstaat. Daarbij is het de wens om deze te kunnen filteren op administratie, CAO, fase en een periodeselectie. Zowel Tigris als Nmbrs bleek niet in deze inzichten vanuit de standaardrapportagemogelijkheden te kunnen voorzien.

Gerealiseerde inzichten

Wij hebben een directe datakoppeling met Nmbrs gerealiseerd omdat de bestaande connectoren niet alle gewenste data eenvoudig konden opleveren. De klant heeft nu inzicht in alle looncomponenten en de bijbehorende bedragen en aantallen, in totalen en met alle filter- en inzoommogelijkheden die zij wenste. Heel basaal ziet dat er als volgt uit. In de bovenste balk kan een periode geselecteerd worden en één of meerdere fasen (de uitzend-CAO kent meerdere fasen afhankelijk van de arbeidsduur; de fase bepaalt welke rechten een uitzendkracht heeft). Links kan gefilterd worden op administratie. In het overzicht ‘verzamelloonstaat totaal per week’ kunnen eenvoudig looncomponenten worden toegevoegd of verwijderd. Hiermee heeft onze klant al de gewenste inzichten permanent beschikbaar. Deze inzichten lenen zich uitstekend voor monitoring, analyse, aansluitingen met de financiële administratie en controles op de loonverwerking.

i2o biedt dashboard op basis van Nmbers

Extra: inzicht in de kostprijs per medewerker

Op basis van de met Power BI ontsloten data uit Nmbrs zijn nog veel meer inzichten mogelijk. Bij voorbeeld in de werkelijke kostprijs per medewerker (vanzelfsprekend beperkt tot de directe loonkosten), maar ook gemiddeld per CAO-fase, per periode of per administratie. Dat ziet er als volgt uit:

i2o biedt dashboard op basis van NmbersEr is nog veel meer mogelijk 

Er zijn nog veel meer inzichten mogelijk, zoals onder meer:

  • uitbetaalde ziekte-uren versus gewerkte uren
  • controle op inhoudingen en af te dragen premies
  • gemiddeld aantal gewerkte uren per week
  • formatie en ontwikkeling daarin

Vanzelfsprekend is daarbij ook weer uitgebreide filtering mogelijk.

Als we ook brondata uit de financiële applicatie zouden koppelen kan eenvoudig controle op aansluitingen tussen de loonverwerking en de financiële administratie plaatsvinden en kunnen verschillen worden gemonitord. En als we brondata uit in dit voorbeeld Tigris zouden koppelen kunnen we inzicht bieden in de gerealiseerde marge in totalen, per klant en per uitzendkracht. Inzicht in je marge is cruciaal voor iedere ondernemer!

Generiek, dus voor alle sectoren toe te passen

Zoals al gezegd: omdat Nmbrs een generieke payroll applicatie is, is bovenstaande voor iedere onderneming, ongeacht de sector, toepasbaar.

i2o, bron voor succesvol ondernemen

i2o stopt nooit bij het opleveren van een BI-dashboard. Wij zijn geen leverancier van een tool, maar partner. Het is onze passie om ondernemers en ondernemingen te helpen (nog) succesvoller te worden.

Interesse?

Heb je interesse in een dashboard en/of wil je weten wat wij kunnen bijdragen aan jouw ondernemingssucces? Laat je contactgegevens achter en we nemen snel contact met je op. Bellen mag uiteraard ook.

Eerdere nieuwsberichten die je mogelijk ook interesseren: