Nieuws

Promen oplevering BI-dashboards: stuurinformatie ‘mens-ontwikkeling’ en financiën

Promen oplevering BI-dashboards

Oplevering dashboards fase 1: inzicht in ‘mensontwikkeling’ en financieel

Gisteren hebben Jorrit en Gerard de BI-dashboards fase 1 opgeleverd in een interactieve sessie met het MT+ van Promen. In fase 1 leveren we vanuit brondata uit AFAS HR en Exact Globe overwegend operationele stuurinformatie. Enerzijds biedt i2o hiermee cruciaal inzicht in de ontwikkeling, instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. Dit betreft zowel stafmedewerkers als medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt (‘doelgroep’). Deze ‘doelgroepmedewerkers’ stromen onder meer in vanuit de Participatiewet. Anderzijds geven we inzicht in de ontwikkeling van resultaten, balansposities, investeringen, voorzieningen en debiteuren ten opzichte van het ondernemingsplan. Daarmee heeft de directie en het management van Promen een krachtige tool om de realisatie van de maatschappelijke en financiële doelstellingen actief te monitoren en waar nodig bij te sturen.

Nu al positieve impact dashboards op samenwerking tussen afdelingen

Heel gaaf om te horen dat de dashboards nu al een positieve impact hebben op de samenwerking binnen Promen tussen de diverse afdelingen. Het dashboard maakt gezamenlijke doelen duidelijk, brengt focus aan bij het nemen van managementbeslissingen en maakt transparant waar en waardoor doelen niet gehaald worden. Uiteraard kan worden ingezoomd naar onder meer bedrijfsonderdelen en afdelingen. Maar altijd is er top down inzicht over deze bedrijfsonderdelen en afdelingen heen. Zo kan een manager die extra medewerkers nodig heeft eenvoudig signaleren welke manager medewerkers beschikbaar heeft . Een afstemming is dan snel gerealiseerd.

Verankering door maandelijkse agendering ‘dashboardsessies’ MT

Sterk is dat het MT maandelijks een ‘dashboardsessie’ agendeert, waarbij het complete MT de realisatie van de doelen bespreekt en acties definieert. Dat is de beste waarborg dat deze dashboards verankerd en optimaal benut zullen worden.

Overtuigde keuze i2o om klanten met een maatschappelijke doelstelling te bedienen

Mooi dat we vanuit i2o een bijdrage mogen leveren aan het realiseren van de prachtige doelstellingen van deze maatschappelijk zeer relevante onderneming. Dit is een sector waarin i2o nadrukkelijk actief wil zijn.

Dank voor de enthousiaste samenwerking met de medewerkers van Promen!

We danken de directie, het managementteam en de andere direct betrokken medewerkers voor de enthousiaste en constructieve samenwerking bij het realiseren van fase 1.

i2o, bron voor succesvol ondernemen

i2o stopt nooit bij het opleveren van een BI-dashboard. Wij zijn geen leverancier van een tool, maar partner. Het is onze passie om ondernemers en ondernemingen te helpen (nog) succesvoller te worden. Dat doen we vanuit diverse disciplines, met oog voor en een diepgaand begrip van je strategie, je business en je financiële doelen.

Contact

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen of heb je vragen over Power BI of onze business consultancy diensten? Laat je contactgegevens achter via onderstaande button en we nemen snel contact met je op. Bellen mag uiteraard ook.

 

Enkele impressies van de interactieve sessie:

Eerdere nieuwsberichten over organisaties met een maatschappelijke doelstelling

Spectaculaire ‘return on investment’ op investering in data en business intelligence. Een praktijkvoorbeeld.

‘Dankzij de dashboards werken we beter samen’