Nieuws

WinTree dashboard

In één oogopslag inzicht in en overzicht over de operatie en logistiek van je boomkwekerij

WinTree

Voor de boomkwekerijbranche hebben wij een dashboard ontwikkeld op basis van de applicatie WinTree. Zoals zoveel applicaties presteert WinTree goed op ondersteuning van de operatie en logistiek. Onze klant had behoefte aan meer inzicht en rapportagemogelijkheden dan WinTree kon bieden. Naast WinTree worden vaak ook andere applicaties gebruikt, onder meer voor de financiële administratie. Omdat een groot deel van de financiële gegevens niet in WinTree is opgenomen, waren sowieso meerdere rapportages uit meerdere systemen nodig.

In één oogopslag inzicht

Met behulp van de moderne business intelligence tool Microsoft Power BI zorgen we voor optimaal inzicht vanuit WinTree, zodat je in één oogopslag zicht hebt op je operationele en logistieke processen. Je signaleert snel knelpunten en kunt dan direct inzoomen en de juiste acties bepalen om bij te sturen. Omdat de benodigde informatie direct en actueel beschikbaar is, kunnen jij en je medewerkers zich volledig richten op het maken van haalbare afspraken, het verzamelen en leveren van planten en het optimaal beladen van je materieel.

Data uit meerdere bronnen combineren

Het voordeel van een BI-tool is ook dat je eenvoudig data uit meerdere bronnen kunt koppelen. Uitbreiding van je dashboard met data uit bijvoorbeeld je financiële applicatie is heel goed mogelijk. Veel boomkwekerijen, of hun administratiekantoor/accountant, besteden heel veel onnodige tijd aan het downloaden van informatie uit de diverse systemen en het samenvoegen daarvan met behulp van Excel. Dat is tijdrovend, zelden actueel, foutgevoelig,  weinig visueel en weinig gebruiksvriendelijk om in te zoomen.

Een goed dashboard verdient zich ruimschoots terug

Een goed dashboard verdient zich altijd ruimschoots terug. In de eerste plaats door het verbeteren van je operationeel rendement. Goed en actueel inzicht helpt je om snel en effectief bij te sturen. Daarmee voorkom je onnodig lage marges of onnodige inefficiënties in je boomkwekerij. En in de tweede plaats met het minimaliseren van onnodige en tijdrovende administratieve handelingen. Die tijdwinst kun je inzetten om te sturen: effectiever, leuker en intelligenter.

Hoe ziet dat er dan uit? Laten we kennismaken, dan zullen we je inspireren!

Hoe ziet zo’n goed WinTree dashboard er dan uit? Dat vertellen we je graag in een persoonlijk gesprek. De foto bij dit bericht geeft slechts een kleine eerste indruk. We kunnen veel meer bieden. Graag inspireren we je met wat we al voor collega-ondernemers hebben gerealiseerd. Daarbij is altijd volop ruimte voor het realiseren van oplossingen die voldoen aan jouw specifieke behoeften en wensen. Als je je contactgegevens achterlaat via onderstaande button hoor je snel van ons. Bellen mag natuurlijk ook.