Nieuws

Power BI voor 4e jaar op rij leidend in magic Quadrant van Gartner

Power BI voor 4e jaar op rij leidend

Gartner en Power BI

Gartner geeft jaarlijks een update van onder meer de beste business intelligence tools. Daarvoor gebruikt Gartner 4 kwadranten. In het hoogste kwadrant ‘leaders’ staan slechts 3 leveranciers van BI-tools, waarvan Microsoft met Power BI al 4 jaar op rij met stip bovenaan staat. Dat is één van de redenen waarom wij gekozen hebben voor Power BI als belangrijkste tool om waardevolle data van onze klanten te benutten en inzichtelijk te maken.

De kracht van Power BI

Kort samengevat benoemt Gartner de volgende voordelen van Power BI:

  1. de integratie met Office 365, Teams en Azure
  2. de prijs-/kwaliteitverhouding
  3. de integratie met Power Apps en Power Automate

Enkele van onze klanten aan het woord over de dashboards die wij met behulp van Power BI hebben gerealiseerd 

Orhan Parlamis, Managing Director van  Atik Uitzendbureau:

“Er zijn bepaalde zaken die je niet alleen kunt en waar je een partner voor nodig hebt!

Wij hebben nu een veel beter inzicht in wat we doen en kunnen tijdig inspelen op bepaalde zaken. De investering in dashboards gaan wij ruimschoots terugverdienen.”

Erik Biesheuvel, CFO van Danser Group:

“Ons Power BI dashboard vervangt ons vorige managementinformatiesysteem. Hiervoor gebruikten we statische rapportages. Het koste veel tijd om de informatie uit ons systeem te halen, te analyseren en te interpreteren. Dankzij het dashboard pakken we er direct betrouwbare informatie bij. Door de visuele presentatie vallen veranderingen bovendien gelijk op. Missen we de order van een vaste klant, dan kunnen we direct actie ondernemen.”

Ron Rombout, CFO van De Wit Transport:

“Met ons Power BI dashboard hebben we drie databases gekoppeld: twee transportmanagementsystemen en de urenadministratie. We kunnen daardoor sneller beslissingen nemen. We hebben inzicht in de kosten en opbrengsten van ons transport tot op het detail van elke pallet, dus we weten precies waar onze marges liggen. Hiervoor zochten we alles bij elkaar in Excel, nu drukken we op ‘refresh’ en de informatie die we nodig hebben, verschijnt voor ons neus.”

Martin Molenaar, Controller / IT coördinator van Den Ouden Tanktransport:

“OTT, al ruim 10 jaar Transpas-gebruiker, Is begin 2021 begonnen met een dashboard.

We hebben er nu al profijt van maar zien nog veel meer mogelijkheden om belangrijke data, welke allemaal beschikbaar zijn in TMS, sneller, actueler en duidelijker inzichtelijk te krijgen.”

Robbin Extra, operationeel directeur Care Cosmetics:

“Dankzij de door i2o ontwikkelde Power BI dashboards zijn wij nog beter in staat om te sturen op de voor ons relevante KPI’s. Dit hadden wij veel eerder moeten doen!”

Bart Legierse, algemeen directeur Stipt Uitzendbureau:

“De dashboards geven perfect inzicht. Ik beveel i2o aan bij collega-ondernemers.”

Een investering in BI-dashboards verdient zich ruimschoots terug

Zoals onze klant Atik Uitzendbureau hierboven al aangeeft verdient de investering in een BI-dashboard zich ruimschoots terug. Mits goed opgezet uiteraard. We hebben al eerder enkele verhalen uit de praktijk gepubliceerd waaruit dat blijkt:

  1. Geen inzicht in de marge per klant is bijna altijd een gemiste kans.
  2. Investering in BI-dashboard leidt snel tot forse rendementsverbetering
  3. Spectaculaire ‘return on investment’ op investering in data en business intelligence.
  4. Betere klantafspraken dankzij dashboard met klantdata en een constructief gesprek daarover: win-win!

i2o, bron voor succesvol ondernemen

i2o stopt nooit bij het opleveren van een BI-dashboard. Wij zijn geen leverancier van een tool, maar partner. Het is onze passie om ondernemers en ondernemingen te helpen (nog) succesvoller te worden. Dat doen we vanuit diverse disciplines, met oog voor en een diepgaand begrip van je strategie, je business en je financiële doelen.

Contact

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen of heb je vragen over Power BI? Laat je contactgegevens achter via onderstaande button en we nemen snel contact met je op. Bellen mag uiteraard ook.