Nieuws

Rendementsverbetering mede dankzij investering in BI-dashboard

Rendementsverbetering mede dankzij investering in BI-dashboard

12 maanden na de initiële investering in een BI-dashboard

Een jaar geleden hebben we BI-dashboards opgeleverd bij één van onze klanten. Daarmee heeft onze klant voor het eerst een tool waarmee hij permanent in één oogopslag inzicht heeft in onder meer de integrale brutomarge per klant. Bijna 12 maanden later zien we een spectaculaire margeverbetering. De integrale brutomarge  is verbeterd met 188% t.o.v. dezelfde periode voorgaand jaar. Onderaan de streep is het nettoresultaat verbeterd met 160%.

Rendementsverbetering mede dankzij investering in BI-dashboard

 

Return on investment (‘ROI’) en terugverdientijd

Als we de rendementsverbetering netto afzetten tegen de investering in het BI-dashboard is de ROI 1.667% en de terugverdientijd van de investering minder dan 1 maand. Het zal niet meevallen betere investeringskansen te identificeren, en al helemaal niet met een vergelijkbaar laag risicoprofiel. Waarom zijn er dan toch nog zoveel ondernemers die twijfelen of die zich niet bewust zijn van de kansen die het benutten van data biedt?

 

‘Mede dankzij’

De ‘brutal facts’ spreken voor zich. Natuurlijk is het zo dat de spectaculaire rendementsverbetering niet alleen dankzij de investering in BI-dashboards is gerealiseerd. De ondernemers en de leden van hun management team verdienen alle credits hiervoor. Zij hebben de klantafspraken en de interne processen geoptimaliseerd. Maar zonder de inzichten die het BI-dashboard hen geeft, in alle relevante factoren die het resultaat beïnvloeden, hadden zij dit resultaat niet kunnen neerzetten, aldus de ondernemers: ‘De tool kwam precies op het goede moment’.

 

Doorontwikkeling

Intussen ontwikkelen en verfijnen we de inzichten steeds verder. Want het gaat niet om een korte eenmalige verbetering, maar om continu verbeteren. Alleen op die manier kun je tot de ‘winners’ in je sector (blijven) behoren.

 

i2o, bron voor succesvol ondernemen

i2o stopt nooit bij het opleveren van een BI-dashboard. Wij zijn geen leverancier van een tool, maar partner. Het is onze passie om ondernemers en ondernemingen te helpen (nog) succesvoller te worden.

 

Interesse?

Wij zijn nog geen echte ondernemer tegengekomen die dat niet wil. Laat je contactgegevens achter en we nemen snel contact met je op. Bellen mag uiteraard ook.

 

 

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.