Blog

7 redenen waarom jij met onze Integrale Ondernemingsscan® nog succesvoller wordt

bedrijfsscan onderneming klaar voor de toekomst

Als je wilt werken aan een toekomstbestendige organisatie die voor de komende jaren succesvolle resultaten weet te bereiken, dan moet je wel weten aan welke knoppen je moet draaien. In deze blog geef ik jou 7 redenen waarom onze Integrale Ondernemingsscan® dit inzicht gaat geven.

 

1. Brede betrokkenheid

Zowel de directie, het managementteam als de eventuele leden van de RvC kunnen de Integrale Ondernemersscan® invullen, hetgeen tot inzichten vanuit diverse perspectieven leidt en tot een hoge mate van betrokkenheid.

 

2. Vreemde ogen, frisse blik

Jullie hebben de branchekennis en kennis van jullie onderneming. Wij de verfrissende blik. Dat leidt tot verrassende uitkomsten.

 

3. 12 cruciale bedrijfsonderdelen onder de loep

Een nulmeting geeft inzicht in cruciale, integraal verbonden onderdelen, waarmee duidelijk wordt hoe jouw organisatie er nu voor staat.

 

4. Briljante uitkomsten

Altijd verrassende uitkomsten in kansen en knelpunten. Concrete acties, direct aan de slag. Geen tijd te verliezen. Morgen direct met de resultaten aan de slag om kansen te verzilveren en om knelpunten op te lossen.

 

5. Daadkracht: binnen een week resultaat

Het invullen van de Integrale Ondernemersscan® kost de deelnemers slechts 30 minuten en gebeurt online, waarmee wij de gegevens direct kunnen verwerken. Binnen een week kunnen wij jou en alle deelnemers in een interactieve discussie van 2,5 uur het resultaat terugkoppelen en kun je aan de slag.

 

6. Brengt je organisatie in beweging

De uitkomsten die je als toezichthouder, directie en management deelt, maakt dat draagvlak, betrokkenheid en commitment ontstaat en je samen aan verbeteringen kunt werken.

 

7. Toekomstbestendig en duurzaam resultaat

Je organisatie weer toekomst bestendig maken, maakt dat je de komende jaren nog succesvoller kunt zijn. De inzichten zullen duurzaam bijdragen aan een beter resultaat. De neuzen staan dezelfde kant op.

 

Wat zeggen onze klanten?

“De uitkomsten van de integrale ondernemingsscan zijn waardevol. De bevindingen en aanbevelingen zijn terecht en worden herkend”

“N.a.v. de integrale ondernemingsscan met het hele management sessies gedaan om alle diensten en projecten te ranken op de volgende assen: Omzet- en margebijdrage, bijdrage aan het commercieel netwerk, risicoprofiel en impact op de organisatie. Op basis daarvan zijn een aantal negatieve keuzes gemaakt en zijn diensten daadwerkelijk beëindigd. Dit is nu ook structureel ingebakken in de besluitvorming t.a.v. nieuwe kansen. Door nee te zeggen tegen sommige kansen slagen we er veel beter dan voorheen in om onze beperkte middelen effectief in te zetten, met een hoger rendement tot gevolg.”

“De integrale ondernemingsscan is een goede tool is voor middelgrote ondernemingen, waarin de directie nog als meewerkend voorman actief is. Deze ondernemingen hebben vaak groeistuipen, management moet professioneler, reflectie en bezinning hebben geen prioriteit, de waan van de dag en ad hoc management is diepgeworteld in de cultuur.”

 

Triggert deze blog, sta je open voor een kennismaking of heb je interesse in de scan? Vul je contactgegevens in via onderstaande button en we nemen contact met je op. Bellen mag uiteraard ook.

Maak uw eigen enquête voor feedback van gebruikers